dinsdag 26 april 2011

Eiersalade

Ik had met de paasdagen eitjes geverfd met de kinderen. Maar wat doe je met die koude harde eieren? Ik heb er een lekkere salade van gemaakt. Lekker op een toastje maar ook heerlijk op een grof volkoren broodje.

Nodig:
6 eieren, 3 eetlepels mayonaise (halfvol), 2 eetlepels verse roomkaas (light), peper, zout, bieslook (gedroogd of vers), 1 ui, teentje knoflook.

Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Pel ze en snijd ze in kleine stukjes. Prak ze met een vork fijn. Roer de mayonaise en de roomkaas door de eieren. Breng op smaak met peper, zout en bieslook. Snipper de ui en de knoflook heel fijn. Ik heb ze samen in de hakmolen gedaan. Voeg zoveel ui en knoflook toe als je lekker vindt.

1 opmerking:

  1. ook wij maakten eiersalade van de eitjes. We gebruikten wel een ander recept met kerrie en honing, ook erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen